Nog niet bevoegd?

Een berg aan mogelijkheden

Werken in het onderwijs is het leukste dat er is. Je levert een onvergetelijke bijdrage aan de ontwikkeling van je leerlingen en speelt een belangrijke rol in hun leven. Je mag de hele dag praten over een onderwerp dat je interesseert en tegelijkertijd is het onmogelijk om in een sleur te raken in dit vakgebied. Iedere dag is anders!

Als je nog niet bevoegd bent, kan je bij ons terecht voor een stageplaats of een leerwerktraject als zij-instromer. Ook als je niet voor de klas wilt staan, zijn er verschillende mogelijkheden om in het onderwijs te werken. Daar lees je verderop op deze pagina alles over. 

 

Hybride docent

Als hybride docent werk je in het bedrijfsleven én het onderwijs. Je geeft dan praktijkles over je eigen vakgebied en dat kan (tot 0,2 fte) gewoon zonder lesbevoegdheid. Werk je bijvoorbeeld in de zorg? Dan kun je bij ons op school Zorg & Welzijn geven en de leerlingen kennis laten maken met de praktijk. 

Vooral als je fysiek zwaar werk doet, is het een lekkere afwisseling om een paar uur per week voor de klas te staan. Maken die 6 uur per week je enthousiast en wil je graag meer lesgeven? Dat hoopten we al! Via Stappen in het Onderwijs (het kopje hieronder) ontdek je hoe je als zij-instromer je lesbevoegdheid haalt. 

Stappen in het Onderwijs

Ben je toe aan een carrièreswitch? Misschien is het onderwijs wel wat voor jou! Het is veelzijdig en afwisselend, je hebt veel contact met de jongere generatie en je draagt iets moois bij aan de maatschappij. 

Er zijn allerlei verschillende routes. Zo kan je al na één jaar bevoegd voor de klas staan, maar een opleidingstraject kan ook vier jaar duren. Welke route je ook kiest: er is altijd meer mogelijk dan je denkt. 

Klaar voor de eerste stap? Stappen in het Onderwijs organiseert verschillende informatieavonden, waarbij je alles ontdekt over de routes naar het leraarschap, de oriëntatiemogelijkheden en alle praktische zaken. Meer informatie of aanmelden? Dat kan hier.

Stage lopen bij Tabor

Ben je op dit moment bezig met je lerarenopleiding en/of het halen van je lesbevoegdheid? We bieden op onze locaties stageplaatsen aan, zodat je alvast mee kan lopen en ervaring op kan doen in de klas.

Stageplaatsen worden centraal geregeld door het ROWF: de Regionale academische Opleidingsschool West-Friesland. Dit is een samenwerkingsverband van het vo in West-Friesland en drie lerarenopleidingen. De ROWF richt zich op de ontwikkeling van het opleiden in de school en biedt aankomend onderwijspersoneel passende leerwerktrajecten. 

Heb je een vraag? Neem dan contact op met de locaties: jp.luijckx@tabor.nl (d’Ampte), or-schoolopleiders@tabor.nl (Oscar Romero) of wf-schoolopleiders@tabor.nl (Werenfridus). 

Niet voor de klas?

Ook als je er (nog) niet van droomt om voor de klas te staan, is er genoeg te doen op school. Naast het Onderwijzend Personeel (OP) hebben we namelijk ook Onderwijs Ondersteunend Personeel (OOP). 

Dat zijn bijvoorbeeld de conciërges, administratieve medewerkers en ICT’ers die op de scholen werken, maar ook de overkoepelende afdelingen zoals personeelszaken, financiën en het secretariaat. Deze vacatures zijn iets schaarser, maar je kunt ons altijd een berichtje sturen met je gegevens. 

Want waar je talent ook ligt, er is hier altijd genoeg te doen!

Solliciteer direct

Deze website is beschermd met Recaptcha, zie hiervoor Google’s privacyverklaring en servicevoorwaarden.